Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Längtan efter ett ”normalt” nytt år

Vi hoppas på att få ett ”normalt år” i år även om vi fått en trög start.

Nyårsafton gick så himla bra. Hundarna har tidigare reagerat på fyverkerier, åska och skott men det blir bättre och bättre. När det skjuts ute hos oss numera så blir de mer exalterade än rädda och när åskan går så reagerar de på ungefär samma sätt, först lite skall och sen inget mer. Fyverkerier är dock en anna sak. Suki blev för 3 år sedan rädd på nyårsafton då det sköts fyverkerkerier på ganska nära håll (innan dess hade hon inte brytt sig om något alls) och sen igen samma år på valborg samma sak, hon ville fly helt enkelt. hon blev också lite berörd vid BPH vid skott men kunde genomföra ändå men man valde att inte skjuta 2 skott då. Sedan dess så har jag tränat henne med olika skottljud, fyverkeriljud via appar på promenader och hemma. Jag har varit rädd att Sukis rädsla skulle smitta av sig på Ninja för hon är så rädd för alla möjliga ljud men det verkar gå bra.

Till nyårsafton hade jag gjort upp en plan. Jag hade kört lite fyverkeriljud lite då och då dagarna innan, inga problem, de sov som stockar oavsett ljudvolym. Dessutom så hade jag pimpat lite gamla märgben. Jag fyllde dem med mjukost och lite foder som sen fick frysa till i några timmar och bli till goa nya märgben.

När 12-slaget så närmade sig, typ 23.50, så fick jyckarna sina gotteben. De la sig i korgen tillsammans, hur nöjda som helst med sina ben. De låg och slickade på dessa och brydde sig inte ett dyft om at vi skålade, att fyverkerierna dånade (på håll visserligen men ändå) och att det nya året tog sin början. Enda gången som de reagerade var när jag kl 00.15 tog benen ifrån dem och sa att det var dags att gå och sova :). Vilka gofisar jag har.

Jag vill börja nya året med att hylla mina fyrfota vänner som ger mig styrka, kärlek och glädje när jag behöver det som allra mest. Med sin positiva energi påverkar de även andra i min närhet som kanske har det lite tufft under pandemin. Visst, ibland kan hundarna vara skitjobbiga, som när de skäller som besatta på allt och alla, eller när de ska sniffa sjukt länge på en o samma fläck eller när de råkar kissa på varandra i samma veva, men oavsett, så är de mina ögonstenar och jag är så glad att jag har dem i mitt liv.

Jag önskar att det nya året innehåller mindre Covid (och mindre restriktioner), så att hela samhället och vi inom hundklubben åter kan få känna hopp och få chansen att blomma ut igen. Vi behöver få kunna röra oss fritt, gå på kurser, föreläsningar, utställningar, hundträffar, för att ha roligt tillsammans, för att lära oss nya saker men framför allt för att ses, personligen, både med och utan hundar. Digitalt är ok, men inte ultimat för mig som hundägare och för våra aktiviteter.

Mitt mål med hundarna nu under våren är att fortsätta med lydnadsträningen och även jobba med miljöträning, då vi halkat efter med den biten. Även jag har blivit folkskygg och behöver miljötränas, så vi ska framåt våren bege oss in till staden och andra platser för att få nya tillfällen till träning.

Hoppas kunna skriva lite mer frekvent nu när jag komma ut och göra lite mer saker.

Med hopp om livet och om en väntande vår!

Tack för att ni hänger med oss

Tass och nospuss!

Malin, Suki och Ninja

Annons

2 svar till ”Längtan efter ett ”normalt” nytt år”

 1. Kul att du också bloggar 😁 Bjössi hälsar till Ninja.

  Gilla

  1. Hej!
   Kul att du vill läsa. Ninja hälsar till Bjössi och Suki undrar vem han är…vad har hon missat.😁

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: