Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Löptikar med vårkänslor och kuren mot asfaltprickar

Att ha en löptik kan vara nog så jobbig. Tänk er då TVÅ samtidigt varav en i höglöp, hujedamig. Nog för att jag ville att Suki och Ninja skulle synka ihop sina löp, för att slippa ha löpen utspridda över hela året men ändå. Jag verkar ha fått vad jag önskade, men börjar nästan ångra mig lite.

Suki, dryg som attan och med sprudlande hormoner, ligger mestadels gnällande och trånandes vid ytterdörren om dagarna, hon vill ut och leta ragg. Jag tror att hon saknar Coda (hanen som hon parades med för ett år sedan, han verkar ha gjort ett gott intryck på henne). Hon har inte betett sig så här förut vid tidigare löp genom åren, men det verkar som att jag får vänja mig vid hennes nya beteende. Ninja, som ligger en vecka efter Suki med sitt löp, gör allt hon kan och lite till ,för att vara Suki till lags, men Sukis längtan består, iaf ett par dagar till, sen hoppas jag att hon lugnar ned sig lite, precis lagom till när Ninjas höglöp drar igång, SUCK.

Något annat som vi roar oss med, eller snarare jag, är att rensa jyckarnas tassar från gegga och då menar jag inte lera,utan något annorlunda, kletigt som olja eller tjära. Har haft problem med det förut men då trodde jag att det var från ngn oljefläck som Suki hamnat i när hon varit på rymmen, men nu tror jag att jag vet vad det är.

Det verkar vara asfalten på vägen där vi bor som smälter, i sommarvärmen (redan vid 20 grader ute) och nu tydligen även på vintern när de saltat vägen. Både Ninja och Suki har drabbats av klet på tassarna och prickar i pälsen, ni vet såna prickar som är svinsvåra att får bort från bilen när man ska tvätta den och man tvingas använda avfettningsmedel.

Lite så har jag fått göra nu på vovvarna, ja alltså inte med avfettningsmedel förstås, men väl med rapsolja, för det är det enda verkar fungera. Förra gången använde jag kokosolja, vilket också funkade bra så lösningen på problemet verkar vara att ta bort fett med hjälp av fett.

Nu är alltså Ninjas tassar rengjorda samt Sukis två baktassar. Det är ett ganska tidskrävande jobb, att och att ha hundar som är lite kittliga vid tassarna gör inte arbetet varken lättare eller snabbare, men med flit och tålamod så ska det nog gå bra till slut.

Sen bara pälsen på mage och benen kvar att sanera…

Lärdomen av denna insikt blir att jag kan tyvärr inte längre gå längs med den asfalterade vägen utan får försöka gå i leråkern framöver. Jaja det lär väl bli någon typ av stig där på sikt, med tanke på hur många promenader det blir per år.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: