Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Ljuset kommer åter

Efter en lång, mörk och tuff höst/vinter så ljusnar det äntligen, både ute och i sinnet.

När dagarna blir längre så känns det äntligen som att att tiden räcker till för att hinna mer än bara att jobba.Hundträningen har legat lite på pausvila under den mörka perioden men nu börjar vi få ny luft under vingarna. I väntan på att gräset ska börja grönska så tränar vi Inne på små detaljer, mest i form av kontaktövningar och lite nya trick. Ninja lär sig precis att rulla runt, gå “footsie” och hämta leksaker till min hand, hon har tidigare alltid släppt dem precis innan hon kommer fram till mig. Suki lär sig spela död, gå fot och att hämta sitt koppel. Ute så har vi annat att jobba med, eftersom vi har det lite jobbigt på promenader när vi möter andra hundar. Jag har prövat alla möjliga varianter, att bara snabbt passera, att vika undan, att vända men inget fungerar så bra som jag vill att det ska, utan det blir alltid ett jädra hallå varje gång när jag har båda hundarna med mig. Har jag bara Ninja så är det sällan problem alls,för hon verkar bara gå igång när Suki går från 0-100 på tre röda. Häromdagen så fick jag faktiskt ta i med hårdhandskarna och lägga ned Ninja på marken och se till så att hon låg kvar och lugnade sig (såsom jag fick göra med Suki när hon var unghund och superdryg) samtidigt som jag fick hålla Suki fast i halsbandet och verkligen tala om för båda två att “Nu räcker det”. Det var första gången som jag faktiskt såg och kände att de lyssnade och att det gav effekt. När vi gick vidare sen så gick de som små änglar. Kanske är jag något på spåret nu…Kanske har jag varit lite för vek, eller kanske bara inte tillräckligt tydlig med vad jag förväntar mig för beteende av dem när vi är på promenad.

Appropå spår, så var vi faktiskt iväg till skogen för en vecka sedan och la lite personspår. Ninja fattade inte alls, svajade omkring som en drucken, missade alla pinnar (troligen beroende på min klantighet att inte tänka på vindriktning när jag vände bort från spåret på hemvägen så hon vindade allt för mycket), dock så gick hon klockrent i det spår där jag gick på tillbakavägen… Suki spår,visserligen inte så långt men med tanke på att vi inte spårat på 8 månader så ville jag inte göra det för svårt, blev 260 m med två vinklar, 2 mellanapporter och slutapporten. Jag trodde hon skulle bomma totalt MEN vilken överraskning jag fick. Vilken hund jag har…hon tog spåret helt suveränt. Hon gick i lagom tempo,noggrant med nosen ganska mkt i spårkärnan, ringade i vinklarna som hon brukar och gjorde så fina liggmarkeringar vid varje apport så jag blev helt mållös när hon kom fram till slutmålet och att få se glädjen i hennes ögon när spårade gav mersmak. Således kommer jag att fortsätta med spårträningen för Suki framöver och jag ska träna på liggmarkering med Ninja.

Ninja och jag ska nu i april och maj gå fortsättningskurs i Tävlingslydnad följande texter kommer att följa oss där.

Just ja ,en resa upp till Idre och Kennellägret där med Black Blossom är precis bokat också, så det ser vi fram emot redan nu.

Mot nya mål och en ljusnande vår.

Må bäst!

Tass och nospuss!

Malin,Suki och Ninja

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: