Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

The Heat is on

Hej från Solstolen!

Social träning, extremt viktigt för oss. Vi har passat på att träna utomhus vid fotbollsmatcher, vid brännbollen, på midsommarafton och när vi är på besök hos vänner. Ibland har jag båda med och ibland var för sig. Ivriga hundar har jag, som har lite svårt att vara stilla, Suki som måste ha koll på allt vill skälla, Ninja som vill att det ska hända saker hela tiden piper och själv vill jag bara att de ska kunna slappna av och chilla när jag chillar. Knepigt läge men vi tränar vidare. Socialt inomhus går betydligt bättre, hundarna är då mer avslappnade och kommer snabbt ned i viloläge (som att trycka på pausknappen) även när jag jobbar med massagekunder. En och annan hundpuss får kunderna räkna med och jag upplever det som att kunderna blir gladare och mer rofyllda av hundarna, de får klappa och gosa lite med dem innan och efter massagen. Det känns bra.

Promenaderna är numera lite lugnare kanske beror det på värmen men förhoppningsvis så påverkar det att jag jobbar på att träna in skvallerträning, dvs att de ska titta/fokusera på mig när något händer runt omkring dem och jag belönar när de lägger sitt fokus på mig istället för på det som sker. Syftet är att minska skällandet och stressen för oss alla och vi slipepr lägga energi på att reagera. istället för att ickereagera. Funkade iaf klockrent när jag hade lite entrecote i godisfickan, så möjlighet finns till vidare framsteg, även om det kommer att kosta på, på hundgodiskontot om jag måste ha med kött på promenaderna, men det kanske är värt det under inlärningsfasen så att de verkligen väljer mig, bara mig och inget annat. Vi får se.

Premiär har det varit för Ninja på specialsök nosprov. Kul och nervöst för mig. Är ovan vid att tävla solo, är ju normalt en lagspelare, så upp till bevis. Ninja har gott doftsinne och bra arbetsförmåga och stark vilja men vill gärna förlita sig på mig och det blir inte bra när jag inte vet vad jag ska göra. Ninja grejade iaf startklass men bommade på nästa nivå. Inte hennes fel utan skyller på handhavande fel från min sida kopplet, pga brist på erfarenhet. En vägvisning fick vi från domaren om vad vi behöver träna vidare på (för Ninja=tydliga markeringar och för mig=läsa av Ninja bättre, lita på min henne), för hon kan och vet vad hon pysslar med. 

Det blir i övrigt lite begränsad träning just nu då sommarvärmen kom (glädjande för mig, värre för hundarna) som ett slag i magen i mitten av juni och ställde allt på sin kant. Jag vill mest ligga i poolen och solstolen och hundarna trivs bättre inomhus där det är svalare. Lite lydnad har vi lyckats träna på morgon/kvällstimmar, lite kongsök och godisletande också förstås.

Vi börjar nu se fram emot vår Idrevecka som närmar sig med stormsteg. Det är en kombinerad semester med kennelläger där aktiviteter som Tävlingslydnad, spår och rallylydnad står på träningsschemat och sol, bad och umgänge med andra hundar/hundägare står för den sociala träningen. Vi längtar verkligen och redan nu går jag i huvudet igenom allt som behöver packas ned, allt från myggmedel till spårlina och hundmat.

Men innan vi drar iväg så har vi två veckor kvar och jag hoppas kunna skriva lite mer om vad som händer hos oss innan vi reser.

Kram och nospuss! 

Malin, Suki & Ninja!

Suki

Ninja
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: