Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Trick & Treat

Löven faller och höstens alla vackra färger så med dem. Sommaren är snart ett minne blott men eftersom kylan ännu håller sig på avstånd så njuter jag och hundarna av lagom varma och mestadels härliga höstpromenader.

För hundarna verkar hösten vara en speciellt magisk tid, när spännande dofter sprids i vinden, landar bland löven och driver nosarna till långa sniffstunder bland löv och grästuvor. I mina tappra försök till att ha lösa hundar på promenixerna stöter jag ibland på bakslag. Båda hundarna har dragit iväg på någon nöjesrunda i skogen, ibland efter djur, någon gång efter en cyklist ( inte bra), eller för att de kunde, dock inte lika långa stunder och avstånd som tidigare, så jag törs väl säga att jag är försiktigt optimistisk. Ninja går just nu bara i koppel eftersom hon löper, men hon har gått mest fritt innan dess, så nu är det Sukis tur.

Tränar hemma på att befästa ordet NEJ, igen, som ett av mina redskap för att kunna avbryta olika upptåg.

Gnuggar även vidare med olika typer av kontaktövningar både nära mig och på avstånd samt klickertränar med fokus på att se ska lystra till sina namn. Kurragömma är också kul, de letar efter mig när jag gömmer mig  både inomhus och utomhus.

Vovvarna är träningsvilliga och suktar efter min uppmärksamhet då tillfällena till träning så här års är få och kortvariga, men vi försöker alltid att hitta en liten stund varje dag för träning.

Igår fick jag ett psykbryt på mina skällande galningar som fick för sig att börja tokskälla inomhus och rusa mot ytterdörren vid ett flertal tillfällen, när jag satt i godan ro och jobbade. Suuuuperirriterande och enormt frustrerande när de inte lyssnade på mitt ”nej, det är inget”

På vad de skällde eller varför har jag ingen aning, men jag tog ett av tillfällena i akt och gjorde ett träningspass av det hela. Sagt och gjort. Jag hänvisade lymlarna med barsk röst och visade med hela kroppen in dem i arbetsrummet och att de skulle gå o lägga sig, gick därefter mot ytterdörren för att öppna denna. Hundarna kom skällande och rusande mot dörren och jag upprepade min procedur, dock utan att säga ngt denna gång.

Upprepade ca 5 ggr, skällandet och rusandet avtog lite för varje gång. Till slut kunde jag genomföra allt utan att de sa något alls eller rörde sig från anvisad plats….Puh! Jag återgick till arbetet, gav änglarna varsin godisbit och ett frikommando.

Hoppas jag gjort rätt och att det ger resultat på sikt, för jag är så less på utbrotten som nu är både utomhus och inomhus. Det måste få ett slut och jag ska göra allt i min makt för att komma tillrätta med problemet. Men hur, det är frågan, får se om jag finner en lösning snart.

Tass & nospuss!

Malin, Suki & Ninja

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: